Doneer nu

4 februari 2022

Waarom is het beter te stoppen met drinken tijdens de zwangerschap?

Net5 zond op 27 januari het tv-programma 'Slokje Teveel?' van Merel Westrik uit. Daarin besprak zij een uur lang het alcoholgebruik onder vrouwen.

Uit onderzoek onder 500 Nederlandse vrouwen bleek dat 84% drinkt. Volgens de vrouwen zelf dronken zij gemiddeld 5 glazen per week. Vrouwen tussen 25 en 29 jaar bleken de grootste drinkers. Hoog-opgeleiden dronken meer dan laag-opgeleiden. Witte wijn werd het meeste gedronken. "Gezelligheid" was de belangrijkste reden voor vrouwen om te drinken.

Reden temeer om vrouwen die drinken in de periode dat zij ook mogelijk aan een zwangerschap denken beter te informeren over de gevolgen van het drinken tijdens de zwangerschap!

Bekijk eens de uitleg van deskundige Sylvia Roozen:

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram