Doneer nu

9 oktober 2020

Naar de kapper

Daar gaan we dan weer eens. Een rustige overzichtelijke ruimtelijke,juiste verlichting, groot , geen hangende geuren, minimaal aan prikkels en bovenal een rust uitstralende kapper gevonden.

Dit is wel eens anders geweest. Kapsalons waar overprikkeling aan geur hing, kapsters die erg boos uit de ogen keken. Kleine ruimtes, veel klanten. En elke keer drama's! Boos van te voren, boos als we er waren en boos bij thuiskomst waar direct onder de douche werd gesprongen. Want oh dat huidje is zo gevoelig, kriebelende haartjes, brrr...

Ook deze keer. Nee mama ik wil niet naar de kapper. Knip maar kort als ik moet. Ja ik weet dat je jongens haar wilt maar dat doen we niet . En je vindt los haar niet leuk en prettig, je hebt het altijd in een staart en vooral haren achter de oren.

Ja kutzooi je denkt toch niet dat ik heen ga. Teringzooi . Ik ga niet punt. Oke dan ga ik maar dan gaat het kort . Nee ik ga niet ik haat je  .kutzooi. Na een hoop gescheld waarbij Ik een paar keer gestorven ben, en na gewoon niet reageren in en uitademende en vooral rustig blijven, zitten we op de fiets naar de kapper.

Lekker weer, uitwaaien en met leeg hoofd bij de kapper. Heerlijk een rustige binnenkomst geen prikkels en snel aan de beurt. Na eindeloze discussie in de kappersstoel kunnen we onze dame ervan overtuigen dat kort niet een goed idee is, maar gewoon net lang genoeg om een staart te hebben. Wat is ze achteraf blij dat we dit besluit voor haar hebben genomen.

Het knippen gaat redelijk goed, ze klaagt af en toe over losse haren maar veel minder dan we gewend zijn. Bij elke knip veegt ze haar haren weer achter de oren , en o wat blijf ik gelukkig dat ik het deze weer een keer goed heb ingeschat! Grote mond des te meer en de kapper staat versteld. Eh.. Hoe oud is ze? 12 en al jaren in de pubertijd. Mama ik hou niet van je. Gaan we nog weer naar die vorige kapper, dat doe ik niet. Zusje jij gaat lekker op bed ( zusje over de toeren en aan het gillen pffff) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram