Doneer nu

13 oktober 2021

Altijd de pineut

Ze spelen op straat, de twee broertjes met FAS, met een buurjongen. Meestal gaat dat goed, maar het buurjongetje heeft wel in de gaten dat hij de twee broertjes goed kan manipuleren. En dat doet hij dus ook vandaag.

Zullen we een raam ingooien bij die buurman? Dat durven jullie vast niet. Triomfantelijk kijkt hij mijn jongens aan. Ze kijken en twijfelen. Een raam ingooien, maar dan gaat die stuk. Ze denken aan een hele boze mamma en e besluiten het niet te doen.

Buurjongen pakt een steen op van straat. Hij maakt een gooiende beweging naar het raam. “Kijk, heel gemakkelijk” De jongens gloeien van de opwinding. Die Daan durft maar denken ze. Dennis zoekt nog twee stenen er bij en geeft ze beide eentje.
Kom, dan gooien we tegelijk. Ik tel tot drie. Daar staan ze alledrie.  Ze heffen de stenen op, Daan telt tot drie: Een, twee, drie!

 Mijn jongens gooien. Daan legt de steen rustig terug op straat. Rinkeldekinkel klinkt het. Twee stenen door de ruit. Daan loopt rustig weg. “Ik heb niks gedaan hoor.”

Kinderen met FAS, altijd de pineut !

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram