Doneer nu

30 augustus 2023

Campagnemaand september: Red wooden shoes rock!

Red Shoes Rocks FASD: Een Creatieve Campagne voor Bewustwording en Ondersteuning

FASD, Foetaal Alcohol Spectrum Disorder, is een complexe aandoening die het gevolg is van prenatale blootstelling aan alcohol. Het beïnvloedt het leven van talloze mensen in Nederland en heeft diepgaande gevolgen voor individuen en hun families. Om bewustwording te vergroten en steun te bieden aan degenen die getroffen zijn door FASD, is de 'Red Shoes Rocks FASD'-campagne ontstaan. Deze creatieve en inspirerende beweging heeft als doel begrip te bevorderen, stigma's te doorbreken en gemeenschappen samen te brengen om een betere toekomst te creëren voor degenen die leven met FASD.

Wat is Red Shoes Rocks FASD?

Red Shoes Rocks FASD is een unieke en krachtige campagne die zich richt op het vergroten van bewustzijn over Foetaal Alcohol Spectrum Disorder. De naam 'Red Shoes Rocks' is symbolisch en heeft een diepere betekenis achter de keuze voor rode schoenen. De rode schoenen staan voor de onzichtbare afdruk van FASD in het leven van degenen die ermee leven - een afdruk die altijd aanwezig is, maar niet altijd wordt opgemerkt of begrepen door anderen.

Het bevorderen van bewustzijn

Een van de belangrijkste doelstellingen van de Red Shoes Rocks FASD-campagne is het bevorderen van bewustzijn over FASD en de mogelijke oorzaken en gevolgen van prenatale blootstelling aan alcohol. Veel mensen zijn zich niet volledig bewust van deze aandoening en begrijpen niet volledig hoe het het leven van individuen kan beïnvloeden. Door rode schoenen te dragen of happy stones te maken met een afbeelding van een rode schoen, wekt de campagne de nieuwsgierigheid van voorbijgangers en nodigt hen uit om meer te weten te komen over FASD.

Het doorbreken van stigma's

Een ander belangrijk aspect van Red Shoes Rocks FASD is het doorbreken van stigma's die vaak geassocieerd worden met FASD. Mensen die leven met FASD worden soms geconfronteerd met onbegrip, vooroordelen en oordelen van anderen. De campagne wil deze vooroordelen wegnemen en benadrukken dat mensen met FASD niet gedefinieerd worden door hun aandoening.

Bind samen met de FASD Stichting in Nederland de strijd aan met FASD!

Op 9 september, Wereld Foetaal Alcohol Spectrumstoornis (FASD) Dag, slaan we de handen ineen met de Red Shoes Rocks-beweging om bewustzijn te creëren over deze belangrijke kwestie. Maar we geven er een Nederlandse twist aan! Maak kennis met de "Red Wooden Shoes" - een symbool van onze steun en toewijding aan het voorkomen van FASD.

Doe mee met de Red Wooden Shoes-actie!

Op 9 september verspreiden we klompjes, flyers en stickers om aandacht te vestigen op FASD en de impact die het heeft op individuen en gemeenschappen. De houten klompjes zijn een symbool van Nederland, dat we samen inzetten om een verschil te maken!

Hoe doe ik mee?

Koop rode schoenen of klompen en draag ze op 9 september ( en maak er een foto van!)

Maak een happy stone (een voorbeeld vindt u op onze website www.fasd.nl) en laat die achter in het winkelcentrum, het schoolplein of het park ( en maak er een foto van!)

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram