Doneer nu

8 oktober 2021

Chaos in mijn hoofd (en dit helpt!)

Ik heb zo’n chaos in mijn hoofd dat ik chaos nodig heb om te functioneren. Vaak gaat de tv of muziek knetterhard aan, maar niet iedereen kan dit waarderen. Een koptelefoon of oordopjes vind ik niet fijn, te veel in de oren, te strak, te veel afsluiting. Maar nu heb ik een speciale koptelefoon, deze heeft noise cancelling.  Ik wilde dat ik die jaren eerder had gekregen. Het had zoveel boosheid, ruzies enz. gescheeld! Als ik nu muziek op heb kan ik instellen hoe veel prikkels ik er omheen nog binnen wil krijgen. Dus als ik genoeg heb van de begeleiding zet ik ze “uit” via de koptelefoon 😊.

In het verkeer is het ook handig. Ik ben echt een gevaar in het verkeer. Door de hoeveelheid prikkels en afleiding let ik niet goed op. Een koptelefoon die alles afsluit werkt dan ook niet, want dan hoor ik niet wat er om mij heen gebeurt. Deze koptelefoon past zich automatisch aan. Als ik nu fiets met muziek op, dan wordt het geluid van de auto achter mij versterkt. Zonder de koptelefoon merkte ik dit niet. Maar nu hoor je een bling en/of de muziek gaat zachter en/of de het geluid van de auto wordt versterkt.

In het OV gebruik ik ook muziek. Maar ik hoor dan niet wat er bijv. wordt omgeroepen. Deze koptelefoon verzwakt de pratende mensen, maar zodra er iets omgeroepen wordt krijgt dit voorrang.

Hij reageert ook op je stem, en past zich aan aan je oren.  Ik vergeet heel veel. Aan deze koptelefoon kan ik Google assistent koppelen. Zo hoor je meteen een afspraak uit je agenda of wat je moet doen of als je een berichtje binnen krijgt. Je kan er nog veel meer mee doen.. Hij was erg prijzig, en niet voor iedereen zal dit een oplossing zijn. Maar voor mij is het een geweldig hulpmiddel!

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram