Doneer nu

8 oktober 2021

De valstrik FASD!

Julia 15 jaar heeft FASD. En FASD  vind ik gewoon een valstrik  waar ik elke keer weer intrap .

Ene moment denk ik:  Ze is zich zo autistisch aan het gedragen. Het volgende moment: Jemig kan het een beetje minder adhd-achtig. Om het volgende moment te bedenken zou ze dan toch een medisch probleem hebben?

Nee, dat is het niet . Ze heeft FASD! FASD, onthoud het nu: FASD! Trap niet in de signalen die Julia afgeeft . Ze is en blijft een prachtige meid met FASD. 

En FASD kan nu eenmaal je lichaam en geest helemaal in de war brengen .

Door alle signalen die de hersenen afgeven kan het je lichaam in de war brengen.  Momenteel heeft Julia last van haar enkel. Nou ja, momenteel, het was een half jaar geleden.  Wat een pijn had  ze . Ze kon  er niet op lopen . Om vervolgens weer naar de huisarts te gaan . Echo in het ziekenhuis . Niks te vinden . Enkel ziet er super uit . Om de week weer naar huisarts . Doet nog steeds pijn . Ja medisch niks te vinden . Nadenken, kijken op internet . Andere mensen navragen. Weten jullie misschien wat het is . En dan heel internet afspeuren naar foto’s, in forums zitten enzovoort.

Ja niks want het is niet te zien op de echo . En dan zou het moeten te zien zijn . 

Intussen loopt ze nog steeds op krukken. Een half jaar! Om er dan toch weer achter te komen dat het weer die valstrik van een FASD is ! 

Die FASD, die ook ik even weer in het verdomhoekje had gezet !  Maar die toch elke keer weer keihard binnen komt .

Want opeens kan ze weer zonder krukken lopen en is er niks aan de hand !

Nee, het waren weer eens de hersenen , die het verkeerd aan haar enkel hadden doorgegeven . Die haar eigenlijk een beetje voor de gek gingen houden . En ook mij ! 

Er zijn vast meer kinderen en volwassenen met FASD die verkeerde signalen krijgen vanuit de hersenen naar het lichaam ... toch ? 

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram