Doneer nu

8 oktober 2021

Diagnose als je 43 bent

Diagnose als je 43 bent….

Hallo iedereen ik ben een man van 45 jaar oud.

2 jaar geleden is bij mij Fasd (arnd) gediagnoticeerd in het Gelre ziekenhuis Zutphen.

Ik was decennia lang op zoek naar mijzelf en vooral naar een antwoord op het feit dat ik wist dat ik niet zoals de "rest" was!

Ergens wist ik als kind dat ik niet zoals de rest van de kinderen was.

Ik was altijd op mijzelf en werd zelfs door leraren als einzelganger bestempeld.

Dat was geen keuze maar een onbewuste strategie om op een of andere manier mezelf te kunnen zijn of in ieder geval mijzelf te beschermen tegen al die ongewenste prikkelingen.

Ik ben er van overtuigd dat als de diagnose eerder was vastgesteld, dat mijn leven veel minder chaotisch was verlopen en dat ik op tijd de juiste hulp had gekregen.

Door de diagnose heb ik inmiddels de juiste hulp gekregen en heb ik een Wajong uitkering toegekend gekregen.

Ook heb ik inmiddels een bewindvoerder die mijn geldzaken regeld aangezien ik niet altijd even goed in staat ben om rationeel met mijn geld om te gaan.

Ik moest daar wel aan wennen omdat ik sterk het gevoel had dat ik geleefd werd.

Ik realiseer me nu dat het mij veel rust geeft omdat ik me niet meer hoef druk te maken dat ik (weer) in de schulden raak.

Door mijn schuldenproblematiek ben ik 3 jaar geleden mijn huis uit gezet en ben ik 3 maanden dakloos geweest en dat was een verschrikkelijke periode van mijn leven.

Nu is alles weer oké, ik heb een eigen woning met een tuin en mede door de juiste hulp kan ik me weer terug trekken op de momenten wanneer ik dat nodig heb.

Ik hoop ook dat er meer bekend wordt over deze aandoening, want er zijn veel te weinig mensen die zich bewust zijn over deze aandoening.

Ik wil graag een boodschap overbrengen aan alle vrouwen die zwanger willen worden:  stop alsjeblieft met alcoholgebruik VOORDAT je zwanger wilt worden!!!

Zorg ervoor dat je lichaam alcoholvrij is zodat je foetus een eerlijke start krijgt.

Doe het voor jezelf en vooral voor je baby in spé Want je gaat het jezelf niet vergeven als je die fout maakt!!!!

Ik ben een slachtoffer geen patiënt....

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap is niet normaal.... maar asociaal!!!

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram