Doneer nu

13 oktober 2021

Druk

Ik bewonder moeders van kinderen met FASD die buitenshuis kunnen blijven werken. Maar ik benijd ze ook weer niet. Mijn agenda puilt uit van de afspraken met hulpverleners, ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen om buitenshuis te werken! Het verzorgen van de kinderen en het begeleiden kost enorm veel tijd. En er zijn zoveel hulpverleners betrokken bij mijn kids! Een opsomming ( ik heb meerdere kids met FAS in huis, van verschillende leeftijden):

De fysiotherapeut, de logopedist, de PMT-er, de orthopedagoog van de FASpoli, de kinderpsychiater, de kinderarts, de diëtiste, de intern begeleider van school, de begeleiders van het expertisecentrum, de orthopedagoog van het expertisecentrum, het CJG van de gemeente, MEE, mensen van de WLZ, pleegzorg, jobcoach, bewindvoerder, de begeleiders van de kinderen, betaald vanuit het PGB en hun coördinator en ik ben vast nog wel iemand vergeten.

Af en toe heb ik erg behoefte om het even uit te schreeuwen als ik een lange wandeling maak in de natuur. Ik doe het natuurlijk niet, maar in plaats daarvan denk ik deze weken na over mijn eigen positie, over mezelf.

Heb ik er voor gekozen om kinderen met FASD in ons gezin op te vangen? Min of meer wel, bij pleegzorg weet je dat je kinderen met een rugzakje in je gezin opneemt.

Had ik van te voren in kunnen schatten welke impact dit op ons gezin en op mij persoonlijk had kunnen hebben? Nou, ik denk dat niemand dat had kunnen voorzien. Ik niet, niemand niet.

Cijfer ik mijzelf te veel weg voor de kinderen, waar blijf ikzelf in dit hele verhaal? Ik vind dat elk kind het verdient om zich zo goed mogelijk te kunnen ontplooien en zich veilig en geliefd te weten, zo mogelijk in een gezinssituatie. Maar waar blijf ik in dit hele verhaal?

Tja, ik geniet als ik zie hoe goed het met de kinderen gaat, ondanks alles. Ik probeer een balans te vinden tussen het mezelf wegcijferen en mezelf vrijheid en een soort egoïsme te gunnen.

Mijn goede voornemens voor het komende jaar? Ik zal proberen beter voor mijzelf te zorgen. Mijzelf te herontdekken.

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram