Doneer nu

5 oktober 2021

Eetproblemen

Yes, alleen maar saus

Kinderen met fas hebben vaak moeite met eten. Rijst is een regelrecht ramp. Yoghurt met stukjes fruit, daar doe je ze geen plezier mee. Brood in kleine stukjes gesneden, het liefst zonder korst.

Jaren hebben wij geworsteld met het eten. We hebben er nooit een strijd van gemaakt, daar wordt het niet beter van. Door kleine beetjes te geven, gezonde tussendoortjes, kwamen ze aan hun vitaminen.

Zo aten onze kinderen van fonduebordjes. Een vakje voor de aardappelen, een vakje voor de groente en een vakje voor het vlees, uiteraard in piepkleine stukjes. Dat ze tijdens het eten de aardappelen in hun hand pakten, vervolgens helemaal fijnknepen en daarna pas in hun mond stopten, daar maakten wij geen punt van. Zo aten ze het wel en kregen ze in ieder geval iets binnen. De fondueborden gebruikten wij, zodat de verschillende soorten eten elkaar niet zouden raken, want dat was uit den boze.

Naarmate de kinderen ouder werden ging het eten wel wat beter, maar groente was geen favoriet. Er stond heel vaak macaroni bij ons op het menu. Niet dat wij fervente pasta-eters zijn, maar daar konden wij zo mooi de groente in verstoppen. Ik raspte wortels, sneed tomaten, hakte uitjes, en allerlei ander soorten groente die ik daarna kookte. De gekookte groente werd net zolang gemixt en gehakt totdat er een gladde saus ontstond. Wanneer de kinderen het eten op tafel zagen staan, dan werd er steevast geroepen:”Yes, macaroni met alleen maar saus!”

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram