Doneer nu

8 oktober 2021

Gouden moment

Net als alle ouders van kinderen met FASD wel weten gaat de weg van opvoeden naar volwassenheid van onze kinderen vaak lang niet over rozen.

Ook wij zijn bij het groot worden van onze dochter( 20) heel veel hindernissen tegengekomen. Deze waren soms erg zwaar en heftig.

Toch waren er ook veel mooie en ontroerende momenten. Daaruit kwam steeds weer de kracht om vol te houden..

Afgelopen weekend mocht ik weer zo’n prachtig moment beleven. Ik wil dit graag met jullie delen.

 Er speelde duidelijk iets bij onze dame. Ze deed geheimzinnig en hield duidelijk iets achter.

Met haar begeleidster was ze weggeweest en dit keer wilde ze niets over hun middag samen vertellen.

Zaterdag daarop ging ze spontaan  met mij mee wat boodschappen halen in het centrum. (Doet ze eigenlijk nooit)
Voor de juwelier bleef ze staan: "Hier moeten we even naar binnen mam".
Ik werd aan een tafeltje gezet en even later kwam ze samen met verkoopster met een pakje aan.
"Dit heb ik voor jou uitgezocht mam".
Ze glunderde van oor tot oor!!!
Uit het pakje kwam een prachtige ring tevoorschijn!! Ik had zelf geen mooiere kunnen uitzoeken. Precies een ring waar ik altijd al van gedroomd had. Ik was ontroert dat ze zo goed wist wat ik mooi vond. (Bedenk dat deze dochter nooit knuffels geeft of aangeraakt wil worden, niet bij je in de buurt wil komen als je ziek bent en nog nooit enige interesse heeft getoond in mij of de dingen die ik doe. Ik ben heel belangrijk voor haar omdat ik de persoon ben die zorgt voor haar)
Dan vraagt de verkoopster; "Krijgt je moeder de ring voor haar verjaardag?"

"Nee", zegt mijn dochter. "Ze heeft al 20 jaar heel goed voor mij gezorgd. Deze ring heeft ze gewoon heel erg verdiend!!!".

Op dat moment schiet ik helemaal vol en hou het niet meer droog. Dit is zo'n gouden moment dat ik voor altijd koester!

PS;

De ring is na overleg niet meegegaan...Ik heb hem omgeruild voor ook fantastisch mooie oorbellen. Deze pasten beter bij het te besteden budget van mijn dochter. Ze had een witgouden ring met echte diamantjes uitgezocht(!!!!). Ze kon hem gelukkig op de dag dat ze met haar begeleidster was wezen kijken niet afrekenen omdat wij het geld op haar betaalrekening altijd beperkt houden.

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram