Doneer nu

8 oktober 2021

Het is weer november

Het is weer november

We lopen in de supermarkt. Opeens spreekt een van mijn kinderen een van de vakkenvullers bestraffend toe: “Jullie zijn in de war”.  “O ja?, vroeg het meisje. “Ja”, zei hij, “jullie hebben pepernoten in de winkel en chocoladeletters, maar dat moet nog niet. Nog lang niet”.

Ze vond wel dat hij gelijk had. We lieten het snoep links liggen.

De onrust in huis neemt weer toe. Dankzij de spullen in de supermarkt, de folders die in de brievenbus vallen. Bovendien wordt hier in de omgeving de lampion geknutseld, en as. zaterdag is het Sint Maarten.

Ik ben ontzettend blij dat de intocht van Sinterklaas deze keer pas op 18 november is. Heerlijk laat! Ik ben me al aan het voorbereiden. Heb de inkopen al gedaan in september/oktober, toen er allerlei aanbiedingen waren. Ik kon nu rustig beslissen, een goed kwaliteit uitzoeken tegen redelijke prijzen. Er gaat namelijk nogal wat stuk bij ons in huis. Iemand stuurde me per facebook een aftelkalender toe. Leuk idee! Via een familielid kreeg ik een sinterklaasboek van een supermarktketen in de tas gestopt. Thuis zag ik dat ook daar een aftelkalender in zat. Handig! Kan ik zelf het schoenzetritueel er bij opzetten. We kijken alleen naar het sinterklaasjournaal. Die neem ik altijd op. Na het eten in de pyjama bekijken we dat samen op de bank. Het heeft ook wel wat, zo gezellig!

Omdat ik grote kinderen en kleine kinderen in huis heb denken we ook elk jaar goed na  over de manier van vieren. De laatste tijd scheiden we de twee groepen. Met de kleintjes vieren we het liefst overdag, zodat er nog genoeg tijd is voor het spelen met het nieuwe speelgoed. Met de groten trekken we lootjes, en maken er een dolle boel van met surprises en gedichten.

De voorbereidingen zijn getroffen. Maar of het daardoor rustiger wordt in huis? Denk het niet. Ik weet dat de onrust tot ver in januari aanhoudt. Want na 5 december komen Kerst en oud en nieuw en twee verjaardagen. We proberen daarom maar af en toe een oogje dicht te knijpen bij al de onrust en het grensoverschrijdende gedrag. Ik maak voor mezelf ook maar een aftelkalender. Tot 15 januari. Als ik het weer overleefd heb trakteer ik mezelf dan op een lekker etentje. Zonder de kids!

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram