Doneer nu

9 oktober 2021

Kerst

Graag probeer ik mijn kinderen uit te leggen wat Kerst betekent voor mij. Naast het aloude verhaal probeer ik ook te vertellen over saamhorigheid, aardig zijn voor elkaar, liefde, naastenliefde. We maken het gezellig in huis. Mam krijgen we ook kadootjes onder de kerstboom? Nee, Sinterklaas is bij ons geweest, dus geen kadootjes onder de kerstboom. Prompt verliest Kerst veel van zijn glans. Geen kadootjes? In alle kerstfilms krijgen ze kadootjes!! Ik leg nog maar weer eens uit dat Sinterklaas en de Kerstman de taken hebben verdeeld. Als Sinterklaas bij je is geweest komt de Kerstman niet meer langs! We leven naar Kerst toe met een adventskalender en elke dag kijken we een aflevering van Kerst met Linus. Jaren achtereen uitgezonden op Zappelin. Dit jaar niet meer, dus maar aangeschaft op dvd. We genieten van de avonturen en kinderstreken van de Noorse kinderen. Ook hier gaat het over samen genieten, voor elkaar opkomen en naar elkaar omzien. Geeft me perfect de gelegenheid om er af en toe op terug te komen. Nu de Kerstvieringen op school achter de rug zijn zitten de kids uitgeput op de bank een (kerst)filmpje te kijken. Elk jaar dezelfde, dat dan weer wel J. Ze zijn op van de stressvolle periode en we gaan de kerstvakantie tegemoet. De feestkleren liggen klaar (hopelijk kriebelen ze niet al te veel), ze mochten in de winkel zelf lekkers uitzoeken, koekjes en toetjes en kerstchocolade, dat komt dus goed. Natuurlijk weet ik nu al dat niet alles van een leien dakje zal gaan, maar als je dat van te voren incalculeert is het gemakkelijker om mee om te gaan. Ik heb een programma vol leuke dingen voor ze klaar staan voor de vakantie. En: voor mezelf 2 dagen gepland om er even tussenuit te gaan. Ik verheug me er nu al op. Ik wens u allen een rustige, blije kerst en een fijne kerstvakantie en een heel goed nieuwjaar!!

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram