Doneer nu

2 februari 2023

Kinderen met FASD de lucht in met Stichting Hoogvliegers!

Ken jij Stichting Hoogvliegers al?

Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar met een chronische-, (ernstig) zieke, lichamelijk en/of verstandelijk beperkte kinderen, maar ook kinderen met FASD of autisme kunnen met hen gaan vliegen op een Hoogvliegersdag of individueel. De kinderen zijn voor een dag piloot!

In een vlucht van ca. 30 minuten laten zij ze, indien mogelijk, zelf een sportvliegtuig besturen! Zij opereren vanaf 15 vliegvelden in Nederland en hebben sinds de oprichting in 2007 al meer dan 12.000 kinderen een onvergetelijke dag laten beleven. Een dag waarin het even niet gaat over ziektes of beperkingen, maar over een ervaring waar velen van hun gezonde leeftijdgenootjes alleen nog maar van kunnen dromen. Wat dit doet met deze kinderen en hun ouders/verzorgers en broertjes en zusjes mag blijken uit de vele foto’s en video’s die in de afgelopen jaren zijn gemaakt. Je vindt ze op hun website, bijvoorbeeld van de Hoogvliegersdag Eindhoven 2022

Ook beschikken zij over een eigen ambulancevliegtuig dat voorzien is van een brandcard. Hierdoor hebben ook kinderen die rolstoel gebonden zijn en niet zelfstandig kunnen zitten, moeten liggen of te zwak zijn om te zitten de mogelijkheid om een vlucht te maken. (Bijna) Niets is onmogelijk.

Kinderen kunnen worden opgegeven door ouders, grootouders, verzorgers, ooms, tantes, artsen, enz. Er zijn deze dag voor jullie geen kosten aan verbonden, behalve het vervoer van en naar het vliegveld. Kinderen kunnen maar één keer in hun leven Hoogvlieger worden, dan ben je dat voor de rest van je leven. Ze krijgen een leuk T-shirt, pet en een mooi diploma als aandenken en natuurlijk is er de herinnering.


Lijkt het jullie fantastisch om dit een keer te beleven, geef je kind dat snel op via hun website: https://www.stichtinghoogvliegers.nl/hoogvlieger-worden

Op onderstaande Hoogvliegersdagen is er nog plek:

18 maart 2023 – Vliegbasis Eindhoven

15 april 2023 - Lelystad

13 mei 2023 – Helikopterdag Wekerom

20 mei 2023 - Groningen

03 juni 2023 - Teuge

17 juni 2023 - Twente

24 juni 2023 - Drachten

08 juli 2023 – Midden Zeeland

26 augustus 2023 – Helikoperdag Noordwijk

02 september 2023 - Hilversum

09 september 2023 - Hoogeveen

Is een grote Hoogvliegersdag misschien iets te druk of is er geen passende datum, geef hem of haar dan op voor een individuele vlucht op een vliegveld bij jullie in de buurt.

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram