Doneer nu

13 oktober 2021

Mindfulness

Deze week keek ik naar een documentaire over ADHD. Als er iets over autisme of hyperactiviteit of iets dergelijks op tv is neem ik dat vaak op. Je doet soms goede ideeën op. Er werd ingegaan op medicatie en daarnaast over een nieuwe aanpak die werd uitgeprobeerd, namelijk mindfulness.

Toen ik dat aan de orthopedagoge vertelde gaf ze me de tip om het boekje:  “Stilzitten als een kikker” aan te schaffen. Dat deed ik direct. Het is laagdrempelig geschreven, met oefeningen voor kinderen van 5 – 12 jaar. Er zat een cd bij.

Mindfulness, wat is dat eigenlijk? Het wil eigenlijk niets anders zeggen als: bewust aanwezig zijn. Aanwezig zijn in dit moment. Niet met je aandacht ergens anders zijn. Zo spaar je energie en merk  je wat er gebeurt terwijl het gebeurt.

Ik raak er erg door geïnspireerd. De hyperactieve kinderen in de documentaire hadden er erg veel baat bij. Sommige konden zelfs de medicatie verminderen of afbouwen.

Ik ga er in elk geval deze zomer mee aan de slag!

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram