Doneer nu

9 oktober 2021

Naar de kapper

Daar gaan we dan weer eens . Een rustige overzichtelijke ruimtelijke, juiste verlichting, groot , geen hangende geuren , minimaal aan prikkels en bovenal een rust uitstralende  kapper gevonden.

Is wel eens anders geweest. Kapsalons waar overprikkeling aan geur hing, kapsters die erg boos uit de ogen keken . Kleine ruimtes, veel klanten. En elke keer drama's ! Boos van te voren, boos als we er waren en boos bij thuiskomst waar direct onder de douche werd gesprongen. Want oh dat huidje is zo gevoelig ,kriebelende haartjes brrr...

Ook deze keer. Nee mama ik wil niet naar de kapper . Knip maar kort als ik moet . Ja ik weet dat je jongens haar wilt maar dat doen we niet . En je vind los haar niet leuk en prettig ,Je hebt het altijd in een staart en vooral haren achter de oren.

Ja kutzooi je denkt toch niet dat ik heen ga. Teringzooi . Ik ga niet punt. Oke dan ga ik maar dan gaat het kort . Nee ik ga niet ik haat je  .kutzooi. Na een hoop gescheld waarbij Ik een paar keer gestorven ben ,en na gewoon niet reageren in en uitademende en vooral rustig blijven ,  zitten we op de fiets naar de kapper . Lekker weer uitwaaien en met lege hoofd bij de kapper . Heerlijk een rustige binnenkomst geen prikkels en snel aan de beurt . Na eindeloze discussie in de kappersstoel kunnen we dame ervan overtuigen dat kort niet een goed idee is , maar gewoon net lang genoeg om een staart te hebben. Wat is ze achteraf blij dat we die besluit voor haar hebben genomen. Het knippen gaat redelijk goed , klaagt af en toe over losse haren maar veel minder. Dan we gewend zijn. Bij elke knip veegt ze haar haren weer achter de oren , en o wat blijf ik gelukkig dat ik het deze weer een keer goed heb ingeschat ! Grote mond des te meer en de kapper staat versteld . Eh.. Hoe oud is ze ? 12 en al jaren in de pubertijd. Mama ik hou niet van je . Gaan we nog weer naar die vorige kapper dat doe ik niet . Zusje jij haar lekker op bed ( zusje over de toeren en aan het gillen pffff) . Dame is puur zichzelf verbaal aan het helpen om de kapper te overleven. Want zo voelt het voor haar. De twee kapster en de ene klant die erbij zitten kijken vol verbazing . Zooo he ...echte puber niet ? Nee hoor deze valt mee heb ik maar 8 handen bij nodig  en ik haal mijn schouders maar weer eens op en denk bij mezelf ..als dit toch eens alles was dan was ik dolgelukkig voor mijn Toch wel af en toe behoorlijke heftige meid . We stappen maar weer op de fiets en als beloning voor mezelf,  dat ik het deze keer ook weer heb overleefd  trakteer ik ons maar even op een heerlijke milkshake. Vond dat IK het wel had verdiend 😉

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram