Doneer nu

9 oktober 2021

Onzichtbaar

Ook wij ontkomen er niet aan. Er waart een onzichtbaar iets door het huis. Een spook? Een waanbeeld? Het bijt zich vast in alle vezels van ons zijn. Onzichtbaar, maar wel met een naam.

We hebben de naam in de ban gedaan. We praten niet over ziekzijn. Maar u begreep het natuurlijk al direct, het begint met een C en het eindigt op orona.

Kinderen thuis, alle begeleiding stopgezet, geen logeeropvang, geen zaterdagopvang. Nee, mamma heeft dienst, 24/7.

Ik krijg per mail, telefonisch, via facebook 100.000 tips voor dagbesteding, kalenders, knutselideeën enz. enz. Heel leuk allemaal en ik heb er ook best iets uitgezocht. Maar voor onze kinderen natuurlijk maatwerk nodig. En als je meerdere kinderen met FAS hebt heb je dubbel maatwerk nodig. Want elk kind heeft andere behoeftes.

OK, ik begin met kind 1. Heeft via live stream onderwijs. Boekjes thuis. Prima initiatief!! Kinderen leren behalve taal en rekenen ook veel computervaardigheden! En ze zien hun klasgenootjes, geweldig!! Ik moet er wel bij blijven zitten want hij krijgt de instructie niet goed mee, is supersnel afgeleid en vult snel iets in om gauw klaar te zijn. Bij de les houden dus. Voor rekenen eigenlijk een rekenrekje nodig, hebben we thuis niet. Maar met legoblokjes lukt het ook (creatief zijn!) Taal gaat wat beter, maar ook hier heel veel aansturing nodig van mij. Hij gaapt, is moe, moet nog even door.

Intussen kind 2. Volgt geen onderwijs. Hoe houd je die bezig? (Behalve dan met schermpjes, dan is het geen probleem) We maken een dagrooster, ook voor hem. Kinderen in twee verschillende vertrekken, anders stoort de een de ander. Kind 1 helpen met opstarten, daarna spel aan tafel met kind 2. Die WIL NIET AAN TAFEL SPELEN!!!!! Dan gaan we maar eerst gymen. Bal overgooien, badminton met ballonnen, Koprollen en springen op de kleine trampo. Daarna even schommelen.

Kind 1 verder helpen. Die is afgedwaald van de les en struint door het huis. Terug naar de laptop en weer aan de slag.

Hoe laat is het? Ach pas kwart voor 10…..

Mam, ik moet hoesten, heb ik nu ook //////?  Nee dat woord zeggen we niet meer in huis. Zeker de komende weken niet!!!!

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram