Doneer nu

9 oktober 2021

Spelletjes

Spelletjes

In de corona lockdown proberen we er met z’n allen wat van te maken. Normaal gesproken ga ik er vaak met de kinderen op uit. We bezoeken alle bossen, speeltuinen, parken, zwembaden, attracties in de omgeving. Daar kunnen ze hun energie kwijt. Dat is allemaal nu zoveel ingewikkelder! Naar buiten gaan kan nog wel en dat doen we daarom ook. Maar het is vroeg donker dus we zoeken naar meer binnen vertier. We (her)kijken alle dvd’s en we halen de spelletjes weer uit de kast. Het mag dan niet al te lang duren en ook niet te ingewikkeld zijn. Ik heb van dit soort spellen een hele voorraad. En dat gaat best aardig. Maar ja, niet iedereen kan winnen, er is altijd eentje tweede of laatste….. Een van de spellen is wel heel erg leuk, het heet: Boomgaard. Alle spelers spelen tegen de kraai. Wie wint er? Onze groep of de kraai? Een gezamenlijke vijand dus en vaak winnen we samen. Van de kraai.

De kinderen hebben de Wii ook weer herontdekt. En we spelen een bordspel met veel korte leuke spelletjes. Ze vragen er elke avond om. En elke avond spelen we dit spel. En elke avond is het oorlog. Hoe ik ook uitleg dat je pas aan het einde weet wie er gewonnen heeft, onderweg lijkt het soms of er eentje fors aan kop gaat. Er is veel geschreeuw en gehuil en boze woorden.

Eenmaal in bed zegt de één: Dat was een leuke avond, ik ben zo blij dat ik gewonnen heb!

Ik begrijp daar niets van. Al het geschreeuw en alle boosheid is vergeten. Alleen de winst telt. Terwijl voor mij het spel telt……

Maar of de kinderen zover komen dat ze dat gaan begrijpen………..?

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram