Doneer nu

9 oktober 2021

Tijgermamma

Eindelijk weer een stukje verder in het verhaal dochter die we graag naar vso zml willen hebben, en huidige school vind gezien haar leerprestaties dat ze op praktijkschool thuis hoort . Ze zit nu eind groep 5 met heel veel vakken ,kind is al bijna 13 ! En zelf met woordenschat eind groep 3! Maar daar gaat het niet om met deze gegevens zou je zeggen praktijkschool.

Eind december groot overleg waarbij meerdere disciplines aanwezig zullen zijn om ons kind wat tussen wal en schip invalt op de juiste plek te krijgen .

Maar waar blijf de rest van het verhaal .

Dat niet goed sociaal emotioneel functionerende meisje!

Het meisje met Fasd, hechtingsstoornis , adhd , zicht en hoor problemen,en zo kan ik het rijtje nog veel langer maken  . 

Die om de haverklap zegt : wou dat ik dood was . Kut ouders ,teringwijf ,hou je bek toch ..

Die vervolgens een dag later met haar pop speelt ,super lief is en keurig antwoord als je iets vraagt !

Om een dag later volledig door het lint te gaan en meubels door haar slaapkamer gooit.

Om vervolgens weer een dag later goed en zeer verantwoordelijk met een klein meisje omgaat ! 

Over het meisje die gelukkig "nog wel" de rem heeft als ze met een schaar tegen over me staat boos te zijn ! 

Waar is het verhaal van dat meisje die je door zichtprobleem niet alleen naar school laat gaan, terwijl ze op de praktijkschool alleen het plein af mogen.

Hebben we het nog niet eens over het pesten wat hier op de praktijkschool gebeurd , en stoere grote jongens zelf omfietsen voor die school! 

En dat met dank aan het veranderende passende onderwijs , en een speciaal basis onderwijs die haar overschat . En dat alleen maar omdat ons kind humor snapt en de rest van de klas nier ! En wij snappen dat ze humor snapt omdat we dat proberen dagelijks te gebruiken. En ze de helft niet snapt maar daar dus in overschat word .

En dan vergeet ik nog te vermelden dat over het algemeen in de pubertijd juist deze beschadigde kinderen stil gaan staan! 

Waar blijft het verhaal van klein, overzichtelijk , prikkelarm, aangepast op niveau !

Terwijl uitstroom vso hetzelfde is als praktijkschool ! En toch moeten we door een hele  commissie om ons kind wat echt de veiligheid van vso kan gebruiken

Ja vooral die veiligheid , die extra "ogen" de maatschappelijke controle vanuit school. Duidelijk ,overzichtelijk ,begrensd , veiligheid , vertrouwen ! Dit om te voorkomen dat ons kind de weg nog erger en vollediger kwijt raakt ! En dat is een ding wat we dus niet gaan doen , haar kwijtraken !!!!!!

Wij gaan voor passend /zeer passend onderwijs .

Groetjes een tijger mama ! 

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram