Doneer nu

19 oktober 2022

Van de secretaris deel 3

Het boek is te bestellen! Als pre-order. Maar dan heb je m ook met vier weken in huis!

Wat begon als een leuk idee werd deze week opeens werkelijkheid; het boek zoals het straks voor iedereen te koop is, mocht ik als allereerste inzien en bekijken. Weliswaar op A4 formaat en als pdf-bestand, maar als je alles uitprint lijkt het opeens heel veel echter. De kleuren zijn nog wat flets en de afbeeldingen soms niet haarscherp, iets wat overigens aan mijn printer ligt en niet aan de vormgever of illustrator, maar daar door heen kijkende (en dat kan ik) zie ik wat er door heel veel mensen belangeloos is gemaakt: een prachtig boek van hulpverleners voor hulpverleners.


Nog steeds word ik stil wanneer ik de verhalen lees. Besef ik me hoe professionals zich dagelijks met zoveel energie inzetten voor de zorg aan de mensen met FAS/D en hun netwerk. Realiseer ik  me opnieuw hoe hard het werken is voor mensen met FAS/D om mee te kunnen komen in deze samenleving en hoe normale dingen als veters strikken of tanden poetsen een dagelijks terugkerende strijd kunnen zijn. Krijg ik opnieuw bewondering voor de ouders die dag aan dag de strijd voeren om hun kind het allerbeste te geven. Ben ik dankbaar wanneer ik zie dat zoveel mensen zich zo hebben ingezet om mee te werken aan dit boek. En ontroerd als ik dwars door alle teksten heen de passie proef waarmee iedereen zich alle dagen opnieuw inzet.

Jij kunt dit boek ook lezen. En meenemen naar bijvoorbeeld jouw logopedist, orthodontist, ambulant begeleider of GZ-psycholoog. Hen het laten lezen zodat zij begrijpen wat FAS/D is, zo moeilijk maakt, maar hoe het soms zo eenvoudig kan zijn. Hen leren hoe er soms specifieke behandeling nodig is en zo vaak een andere mindset. Maar vooral hen laten beseffen dat ze in alle zorg het niet alleen hoeven doen; er zijn collega’s waar ze mee kunnen sparren, die hen kunnen informeren.

Via de webshop kun je het boek vinden en bestellen.

Voor 20 euro is die van jou, wij betalen tot 10 november de verzendkosten van dit boek!

Maar: wil je je waardering uitspreken voor al het werk dat wij graag voor jullie doen, wordt dan donateur. Bij een donatie van € 25 of meer krijg je het boek van ons cadeau!

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram