Doneer nu

9 oktober 2021

Van Sint Maarten tot oud en nieuw

Sint Maarten

De drukke periode in het jaar is weer begonnen, althans: de periode waarin het in de hoofden en lichamen van onze kinderen heel druk is. In de zomer en er vlak na spelen ze zoveel mogelijk buiten, lekker veel energie kunnen ze dar kwijt.  Ze spelen hun favoriete spelletjes al dan niet met het buurjongetje en meisje. Relatief weinig correcties zijn er nodig. Nu wordt het weer wat slechter, en alhoewel we met goede buitenkleding nog zoveel mogelijk buiten zijn wordt het toch wat lastiger. Eerder donker, het is koud! En nu nog de stress er bij. De stress van de feesten. We beginnen vandaag met Sint Maarten. Al weken wordt er naar uit gekeken. Niet dat ik nu zo veel aandacht er aan besteed, maar toch: de lampions worden gemaakt, de liedjes geoefend en vandaag is het dan eindelijk zover. Vanmorgen kwamen de peuters van de peuterspeelzaal al langs. En vanmiddag gaan ook mijn kids los. In voorgaande jaren liep ik of mijn pgb-er met twee FASkids tegelijk. Maar eigenlijk was het geen doen. Wilde de ene snel verder, de andere wilde alleen maar al het snoep daar ter plekke opeten. We eindigden elk jaar in een enorme woede uitbarsting. Tranen met tuiten, geschreeuw, boosheid, kinderen die elkaar aanvlogen. Dit jaar proberen we het anders te doen. Ik loop zelf met een kind, de PGB-er met het andere kind. En we laten het kind leiden, we doen wat die wil. Korte route: prima! Alles onderweg al opeten: Uitstekend!! Zo weinig mogelijk stress bij de kids, dat is het streven. En vanavond: Dan bereiden we ze voor op de intocht van Sinterklaas, zucht. De volgende horde moet dan weer genomen worden. Het wordt nog een hele klus!!

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram