Doneer nu

24 januari 2022

Vandaag is het de internationale dag van het onderwijs.

Volgens de rechten van het kind heeft ieder kind recht op onderwijs. In diezelfde kinderrechten staat ook dat elk kind met een handicap recht heeft op bijzondere zorg.

Iedere opvoeder van een kind met FAS/D weet hoe ingewikkeld het volgen van onderwijs voor een kind met FAS/D verloopt. De kinderen hebben vaak problematiek op het gebied van sociaal/emotionele ontwikkeling, leren en gedrag. Vaak is een school niet voldoende toegerust om al deze problemen adequaat aan te pakken. Ook weten leerkrachten, Intern begeleiders en andere betrokkenen onvoldoende van FAS/D om hiermee om te kunnen gaan Veel leerlingen met FAS/D worden hiervan de dupe. Ze worden weggezet als lui, vervelend, dom of tegendraads.

Betere kennis over FAS/D, meer onderzoek en begrip de problematiek door de hersenschade is ongelofelijk belangrijk!

Zie voor meer informatie: https://fasd.nl/professional/leerkrachten/

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram