Doneer nu

9 oktober 2021

Verzamelen

Hij houdt van frutsels en friemels. En hij verzamelt ze. Afhankelijk van het seizoen kunnen het schelpjes, dennenappels, bladeren, wormpjes, afgestoken vuurwerk, steentjes, of andere dingetjes zijn. Als het maar in zijn jaszak past. Liever nog neemt hij een bakje mee naar buiten. Diepvriesbakjes hebben zijn voorkeur. Maar als die op zijn pakt hij gewoon de bakjes van de schroeven en moeren van de werkbank in de schuur. Alles ligt daar nu op een grote hoop te wachten totdat iemand de moed heeft verzameld om het weer te sorteren. Na het verzamelen is de grootste lol er eigenlijk wel af. Ik probeer het dan bij kleine beetjes weer weg te werken. Dat moet erg subtiel gebeuren, want als hij er achter komt dat het weg is dan zwaait er wat. Dat de kastanjes liggen te verschimmelen en dat dat erg ongezond is deert hem weinig. Ze moeten er gewoon liggen en daarmee uit.

Daar waar hij zijn speelgoed snel stuk maakt bijv als een batterij leeg is en hij uit frustratie het tegen de muur aangooit gebeurt dit niet bij zijn verzamelingen. Die bestaan sowieso vaak uit waardeloos materiaal. Misschien dan toch maar diepvriesbakjes geven voor zijn volgende verjaardag?

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram