Doneer nu

28 juli 2023

Webinar serie: FASD Online 2023-2024

 Webinar serie: FASD Online 2023-2024

Van september 2023 tot en met juni 2024 verzorgt de FASD Stichting weer een serie Webinars, steeds op een donderdagavond van 20.00 uur tot 21.15. De Webinars zijn voor ouders/opvoeders van kinderen met FASD. Daarnaast zijn er 2 Webinars speciaal voor volwassenen met FASD ( 16 november en 7 maart). De Webinars worden niet opgenomen, dit om privacy gevoelige informatie niet te delen.  Opgeven is heel gemakkelijk: stuur een mail aan moniquedejong@fasd.nl   Je ontvangt voor elke webinar ongeveer 2 dagen van te voren een ZOOMlink.

21 september    Monique de Jong "Secundair trauma: Mogelijke effecten bij ouders/verzorgers of broertjes en zusjes binnen het gezin van een kind met zware en complexe problematiek. Wat is het, hoe ontstaat het, hoe ga je hier mee om en hoe kun je het voorkomen."

19 oktober         Jan de Vries Trauma Sensitief opvoeden. Traumasensitief opvoeden betekent dat je een kind (met een trauma)   opvoedt met aandacht voor wat het kind nodig heeft. Door traumasensitief opvoeden daalt het stressniveau bij het kind, en kan het kind herstellen Wat kunnen we hiervan leren voor kinderen met FASD?

16 november    Voor volwassenen met FASD. “Ondanks alles blijft het toch mijn moeder”. Onderzoeksresultaten van Joke van Rijn. Joke heeft onderzoek gedaan naar de effecten van de diagnose op de relatie van moeder en (volwassen) kind.

14 december     Rudi Kohl: FASD - wat gaat hier eigenlijk mis? Rudi Kohl, nestor van de FASD diagnostiek in Nederland spreekt vanuit al zijn eigen ervaringen: Wat gaat er hier eigenlijk mis?

11 januari          Ronde tafelgesprek 1 Opvoedingsvragen 0 tot 12 jaar. Monique de Jong en Martha Krijgsheld bespreken naar aanleiding van ingestuurde vragen samen met alle aanwezige opvoeders tips & tricks over de opvoeding van kinderen met FASD. Vragen kunnen worden ingestuurd via info@fasd.nl ovv Rondetafelgesprek 1

8 februari           Ronde tafelgesprek 2 Opvoedingsvragen 12 tot 18 jaar. Monique de Jong en Martha Krijgsheld bespreken naar aanleiding van vooraf ingestuurde vragen samen met alle aanwezige opvoeders tips & tricks over de opvoeding van jongeren met FASD. Vragen kunnen worden ingestuurd via info@fasd.nl ovv Rondetafelgesprek 2

7 maart               Avond speciaal voor volwassenen met FASD. Froukje Wielenga doet onderzoek naar hulpverlening bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen met FASD. Froukje gaat aan de hand van haar bevindingen uit het onderzoek in gesprek met de aanwezige volwassenen met FASD.

4 april                  FASD en seksualiteitsontwikkeling in de puberteit. Hoe verloopt een “normale” seksuele ontwikkeling bij een puber? Hoe wijkt dit vaak af bij een jongere met FASD? Spreker volgt.

2 mei                   Fysieke comorbiditeiten. FASD is een hoofdiagnose, daarnaast is er vaak sprake van meerdere (chronische) aandoeningen. Spreker volgt.

6 juni                   FASD en Vrije tijd. Hoe komt het dat kinderen en jongeren met FASD zoveel moeite hebben met vrije tijd en vakantie? Wat kun je doen om vakanties behapbaar te maken? Tips & tricks van ervaringsdeskundigen.

FASD Stichting

KvK: 02078380
RSIN: 816226222

Wij zetten ons in om via voorlichting en wetenschappelijk onderzoek FASD te voorkomen. Daarnaast geven wij ondersteuning aan families en hulpverleners en behartigen wij onze belangen bij overheden, instellingen en industrie. Wil jij ons steunen?
Doneer nu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram